Vinsent Van Gog


Vinsent Van Gog, een van de grotste kunstenaaren van alle tijdperken, gemaakte alle de meesterwerken in laatste 5 jaren oud van het leven. Het werkte hoe demonisch totdat, poosje folly eindelijk niet beheerste hen en het pokonchil aaneen.

Vandaag schilderstuken Vinsenta Van Goga kosten ongedeeld voorwaardes, niettemin naar hem zelve regelde om maar (de afbeelding van de wijngaard in Arle) voor chetyresta francs spoedig voor de dood in 1890 g te verhandelen.

Bestaan in de narigheid, het geluk vond in het schilderstuk, izlivaya de geest op het canvas. Op Vinsenta Van Goga invloed meerdere kunstenaaren, incluis Eduard Mane, Ogiust Renuar en Kamil Pissaro die verwierp togdashniuiu mode om naturshchikov in dushnykh atelier te schilderen en de standers droeg op plener, om zapechatlet leven als ze bestaan. Andere kunstenaaren nasmekhalis overheen hen en noemden hen "impressionistami" (van fr. "Indruk" - indruk). Helder en ruime mazki die zij schreven van het canvas, imparted naar hun werken de sensatie van de motie en levens.

Van Gog anderse nader reed. Het keerde meer van de aandacht naar de overhandiging van de gevoelen, naar nezheli de exact kopierend van de vormen uit. Vele jaren na het het zullen "post"-impressionistom' oproepen, omdat het scheen na impressionistov, samen met andere kunstenaaren makend in dat tijdperk: Door het veld Gogenom, door Field Sezannom, Zhorzhem Sulphur en Edgarom Dega.


Begon levens

Vinsent Van Gog werd 23 Lentemaand 1853 jaar in kleine Nederlandse dorp Grot Zundert bevallen van. Bevadeer Vinsenta was protestantse zielverzorger, en moeder ontstond uit het gezin van de kunstenaaren en salesmen door de kunststuken.

Wanneer naar hem werd zestien jaren oud geexecuteerd, ze vernam naar hem het eerst werk op de broer handeldrijven door de kunststuken in Den Haag, en in 1874 jaar Van Goga vertaalde in Londen. Het vliubilsya in de dochter van de kvartirnoi gastvrouw en zabrosil werk. Het ontzette en stuurde thuis door. Van Gog teruggegeven in Engeland in 1876 jaar als de adjuster van de voldoeningen voor een van Londen scholen. Tsarivshaya in de natie armoede zo veel verwikte het die het keurde vzimat elk voldoeningen af en opnieuw ontpopten zich buiten de arbeidsplaats.

Vinsent opnieuw gaf thuis terug, ditmaal holle motie om zielverzorger, hoe vader te worden. Niettemin ucheba scheen naar hem ook moeilijk, en het werd christen werknemer tussen bedelaars. In 1878 jaar werk zabrosila het in het steenkool-mijnbouw gebied van Belgie, Borinazh. Er mee hoofd ging in het werk, razdal alle de erfenis en poselilsya in beggarly rothuis naravne met de podopechnymi af. Uzhasnuvshis dit, werkgevers het ontzetten in 1880 jaar.


Belangrijke beslissing

In 1885 jaar Van Gog werd in Parijs doorgestuurd. Anders tijdens de eerst aankomst door elf jaren eerder het de voornaamstere tentoonstelling schrok van de werken impressionistov op. Deze interessante en roman werken zadeli strunku in de geest Van Goga welk dan was alle eenentwintig jaar, en nu het verlangde te zijn nader naar de helden. Er poselilsya op Monmartre mee de broer Teo die hun bewoning betaalde.

Impressionizm op welke wijze richting in het schilderstuk zo en kreeg niet van ruime erkenning publiki, en enkel kunstenaaren lieten van Parijs. Niettemin die, die verbleef, was rechtvaardige, om te inspireren Van Goga en rastushchii cirkelen het sobratev-kunstenaaren, waar Sezann liepen, Tuluz-lotrek en Sulphur binnen. Vooral strak er podruzhilsya mee Field Gogenom scheidend het mening welk schilderstuk moet inner gevoelen weerkaatsen.


De pasvormen van folly

Van Gog slecht beantwoordde aan omcirkelend het realiteit, behoorlijk wat dronk en verduurde door de frequente en onbeheerste pasvormen van de woede. Het naar poddalsya nieuwe mode op Japanse kunst en besliste die naar hem zal better tegen de achtergrond van, meer manende Japan, dan strakke ulochki Monmartra. Voor Van Goga dit had de bezuiden Frankrijk, en in 1888 jaar het pereekhal in Arl, nedaleko van Marcel voor.

Van Gog begon podumyvat omstreeks die, om gevondene de nederzetting van de kunstenaaren, en overreedde Gogena om met hem af te filieren. Gogen kwamen in de oktober van 1888 jaar, maar kunstenaaren kijfden alles behalve alle ineens. Gogen beschouwde Van Goga niet ordelijk en vspylchivym, en Van Gog gevondene haar kameraad ook arrogant.


Gek

Op de vooravonden Kerstfeest van hun disharmonie geregende pijpestelen erbuit in stormachtige kwestie. Van Gog plesnul in Gogena soderzhimym de bokala en viel er mee scheerapparaat aan. Gogen in de zielsangst ubezhal, en Van Gog in fit okhvativshego het polubezumiya otrezal zichzelf het deel van oor.

Nu begreep het, hoe dichtbij naar dementedness. In de mei 1889 jaar het met betrekking tot eigen zal in het asiel in San-remi vlijen. In de tijdvakken respectievelijk wiegen naar hem werd toegestaan te schilderen, en voor jaar met de gering naar hem regelde om tweehonderd poloten te voleindigen. Plaatselijke inwoners noemden het gek en kaal lachten erover. Aan een evenwicht het geduld lopnulo, en het verliet De Frankrijk zuiden. Op het begin 1890 jaar Van Gog poselilsya op de noord-west van Parijs, in de dorp Overe populariteit geniat tussen de kunstenaaren. Het bezet kamers overheen cafe en ons begroeven in het werk, voor zeventig dagen zeventig schilderstuken uitgeschreven.


Dodelijk geschigeten

Zodanig ontploffing van de activiteit kon niet laatst lang. Op zondag 27 Juli 1890 g. Van Gog erop ging van huis en geschigetene zichzelf in de borst uit. Het regelde dobratsya tot toe het appartement, waar en prolezhal alle avond, pokurivaya tabakspijp. In het uur van de avond op dinsdag kunstenaar ging van de wonden heen. Naar hem was alle 37 jaren oud. Het gestorven in neizvestnosti. Vandaag beschouwen het een van de grotste magisters van XIX eeuw.