Uiliam Shexpir


Uiliam Shexpir - de grootst van Engelse schrijvers. In sokrovishchnitse het pes en gedichten iedere nieuwe generatie verneemt de, potaennyi besef.

Shexpir ontwikkelde overheen twintigers, met 1592 met betrekking tot 1612 jaar, in de tijdperken van de plank van twee vorsten, - Elizavety I (1558 -1603) en Yakova I (1603 -25). Voor dit tijdvak Shexpir twee ruimere gedichten schreef, cyclus verband houdend sonetov - van rifmovannykh gedichten samengestelde uit 14 lijnen met betrekking tot tiental slogov in ieder - en 37 pes uit. Uiliama Shexpira doopte in prikhodskoi de kerken van de dorp Stratford-op-eivone in het graafschap van Uorvikshir 26 April 1564 g., - T. Door hem., Het is zoals, het werd door de dag of twee in het verleden bevallen van. Het vader Jon Shexpir, aardende perchatochnik, werd deurwaarder (dorpsburgemeester) steden eerstdaags na de geboorte Uiliama uitgekozen. Er is in staat begeleidend begin 1576 jaar, het werd om monetaire moeilijkheden te ervaren, en, misschien, namelijk op deze rekening bekwame Uiliama doorstuurde niet om in universitair te krijgen les. Het is begeleidende, de analyse van de kunst Shexpira merkt die het kreeg dobrotnoe scholen onderrichting - appearingly, in de indiogeen Stratforde.

In 1582 g. Shexpir, alle 18 jaren oud van kin, zullen Anne Getauei, op 8 jaren oud vlierstruik ons en trouwen als vroeg als bediening baby. Alle in het gezin Shexpirov werden twee dochters bevallen van, Susanna en Iudif, en zoon Gamlet, dode, wanneer naar hem was 11 jaren oud.


Acteur en toneelschrijver

Volgend timen noemen Shexpira staat bij in 1592 jaar: Het udachliv, werken in Londen, waar stellen het pesy omstreeks Genrikhe VI, en collega Robert Grin in de hekje pamflete jaloers obzyvaet het brawler en vyskochkoi in. Aanleiding nasmeshek in wat Shexpir kreeg niet van universitaire achtergrond, en aanzienlijk snobov na Grinom overheen de eeuwen veronderstelde dat Shexpir was van als klein als begaafde "ditya natuur" - of die het over het algemeen bestond niet, en beneden deze naam verbergd iemand bijzonder, bijvoorbeeld, onderkende filosoof en literator Frensis Bekon, door de compositie pes in vrijje tijdperk geknoeid!

In 1593-94 gg. Wegens de epidemie Londen tonelen werden gesloten, en Shexpir toegespeelde songtekst dichtkunst, in dan het bemoedigde het vriend van de pilaren Southampton. Wanneer epidemie werd, Shexpir op het paar jaar afgefilieerd met ander dramatisch truppe - 'Naar de bediendeen van lord"-kamergera' beeindigd. Ermee het bespeelde en voor hen schreven pesy, ine het algemeen historische khroniki en komedies, hoewel bijzondere tragedie "Romeo en Juletta" ook gaat hieraan tijdvak.

Tal van het vroeg werken, en door vooral "Liefde voor de liefde" en "Slapen in de zomer avond" ademen door de jongeling en svezhestiu, en hen ploeteren en rifmy verrassend pevuchi. Andere pesy die jaren oud - bijvoorbeeld, "Venetian handelaar" - slovno antidateren khmurye de komedies van straks het tijdvak van de kunst. (Omdat komedie niet door alle middelen moet amuseren - is eenvoudig zijn eind moet gelukkig, veeleer zijn dan droevig).

Ergens in ditmaal Shexpir eiser completeert van twee pesami omstreeks het tijdvak Genrikha IV, bij wie is aanwezig het de meeste onderhoudende personage - vral en tolstyak Falstaf. Zlokliucheniya dit koloritnoi cijfer zo pozabavili Elizavetu die ze zatrebovala ander pesu omstreeks Falstafe, en Shexpir zeer eerstdaags presenteerde naar de koningin de "Vindzorskikh prokaznits".


Financieel succes Uiliama Shexpira

In 1599 g. Truppa perebralas op andere kustlijn van Theems, in het toneel "Globus", tiende gedeelte bij wie behoorde Shexpiru. Te zijn de aandeelhouder van succesrijke onderneming wil het bleek pribylnei, dan om pesy te schrijven, voor allen van welk naar bedenker rekende als klein als 6 amerike pond. In 1603 jaar gestorvene Elizaveta I, en op de troon vzoshel koning van Yaks I. Geacht door hem truppa was nemedlya wordt in "Koninklijke bediende'en hernoemd en dikwijls is heette met spektaklyami naar de yard. Door ditmaal Shexpir razbogatel en werden skupat in oorspronkelijke stad echte bezittingen. Whereat het schreef de de meeste grote, potryasaiushchie de geest van Tragedy"-'gamlet, "Otello", "Koning van De lire's", "Makbet" en "Antonii en Kleopatra".

In de tragedien Shexpir verkreeg de aller tijdene helderheid van poetische taal en de aller tijden disengagement van gedrag betreffende blanco vers. Deze kwaliteiten anders yarche werden erin laatst tvoreniyakh gemanifesteerd, van welk alles behalve gingen tragische moreelen af: En "Winter geest"-relaas', en "Storm" beeindigen op de opmerking propitiation, de logisch fatsoenerende kunst van grote toneelschrijver.

Op omstreeks in 1610 jaar Shexpir werd van de materies geschrappen. In de rust en dostatke het de geblevene jaren voerde van het leven in de indiogeen Stratforde uit, hoewel op eerst, overheen twee-drie jaren oud, alsmaar verbinding hield met het toneel in de hoofdstad. 23 April 1616 jaar (is mogelijk, per etmaal de 52-letiya) het gestorven, niet bijzondere belangstelling naar de voorland de pes ontdekken. Het is gelukkige, alle zij werden ingezameld en gaven twee acteurs van shexpirovskogo toneel, Geminjem en Kondellom uit. Collectie geopend door de gedicht van Bena Johnson stad, skazavshim dat Shexpir - "dichter van niet eeuwen, en op alle eeuwen!"