Rembrandt en Nederlands schilderstuk


Onruststoker, solidnoe en zazhitochnoe de Nederlandse samenleving van XVII eeuw verlangde en de menigte maakte van de schilderachtige afbeeldingen van omringende persoon van de thema's en de scenes ervan alledaags leven. De grotste kunstenaar van Netherlands Rembrandt werd bedenker van elk meere diep en elk meere expressieve kunst.

In XVII eeuw Nederlandse natie leix de geschiedenis begon. In 1570 g. Alle provincials van zogenaamde Lower Lands (de territoria van moderne Netherlands en Belgie) rebelleerde tegen Spaanse koning Filippa II. Ispantsy opnieuw otvoevali zuiden provincials welk verbleef katholiek, maar naar 1609 g. Zeven noord strijkt alle gelijke ondervangde tegenstand neer en onafhankelijkheid verkreeg. Nieuwe toestand termed door Incorporated Provinces, of Netherlands, werd republiek en snel draaide zich in machtige mogendheid. Zijn macht zizhdilas op talloze rijkdom gewonnen moreplavatelyami, kuptsami en vorotilami, wiens dobrotnye huizen, vozvodivshiesya op het geld, skolochennye op de handel pryanostyami van Naar het oosten indies, stalene om hoe griby mee de kanalen van Amsterdam en andere Nederlandse steden te verbouwen. Als wezen wegens, de belangrijkste verhuizer van Nederlandse samenleving was niet koninklijke yard en niet prachtig patriciaat, en stedelijk kupechestvo, of biurgerstvo, - stand poproshche en nepraktichnei in de houding naar het leven. In bepaalde zachtmoedigheid gollandtsev overheersende godsdienst was protestantstvo in ernstige vorm van kalvinistskogo doctrine.


Gebruikelijke realisme

Allemaal gezegd naar veroorzaakte de vastberadene breuk van Nederlandse kunst met stylistics en de inhoud van de kunst van bylykh tijdvakken. Bijvoorbeeld, calvinists beschouwde zonde doen de decoratie van molitvennykh huizen, en daarvandaan in Netherlands was niet van het vereiste voor luxueuze muren en potolochnye handtekeningen, op zamyslovatye altaren of op voorname beeldhouwkunst, naar prisushchie katholieke kerken. Het is tevens, in de toestand van salesmen en ondernemers niet zeer-die benodigd masshtabnykh en prachtig "dvortsovykh" polotnakh. Het eenvoudige leven van Nederlands burghers rozhdala ander, neprityazatelnye en aardde smaakvermogens aan.

Zodanig wereld vooruitzicht een duw gaf Nederlandse kunstenaaren naar het nieuwe type van schildere realisme welk werd in alle schilderachtige zhanrakh, - beeltenissen, intererakh, landschappen, alsnog-leven schilderstuken gemanifesteerd. Mijdende eigenaardige en narochitogo, magisters kisti met van niet bogus liefde en echt professionalism geportretteerd de meest alledaags, daarmede schorend die donelzya ongedeeld thema's en phenomena kunnen op tvorenie fantastisch bezielen. Omdat kunstenaaren alsmede hun klanten gelijk beschouwden leven en gevolgd naar gelijke grondbeginsels, mode op de schilderstuken verkregene valuta tussen alle strata van de samenleving en genereerde enorm vereiste voor het canvas, pisavshiesya in onwaarschijnlijk zodat dat boelen timt. Het niet verbaast zich, naar die namelijk XVII eeuw was suzhdeno om het "goud eeuw" van Nederlandse kunst te worden. Niet waarschijnlijk ander land bestaan, waar voor zo klein tijdvak kunst werd door zodanig boel van tvorenii wonderbare kunstschilders verrijkt.

De menigte van de schilderstuken werd op orde uitgeschreven. Een van de methodes van de wisselborgtocht van de regelmatige verkopen van de werken vermeldde van de kunstenaar als magister bepaalde zhanrov of complotten. Zo'n specialization werd het karkateristieke eigendom van Nederlandse schildere kunst. Het is bijvoorbeeld, Billem Van der Velde schreef exclusief mariny - marine landschappen met de afbeelding van de schip. Billem Klas Kheda - slechts alsnog-leven schilderstuken (composities van niet levende thema's), en Yan Van Goien - agrestic landschappen. Anderen kunstenaaren schreven beeltenissen uit, zhanrovye scenes, thuis en tserkovnye interery, bloemen, beest, monter traktirnye gulyania of gorozhan amuseerde door de wedstrijd in snezhki of jagend konkakh.


Frans Khals

De eerst grote kunstschilder van eigenstandig Netherlands Frans Khals (ging bracht over 1580 g teweeg., Gestorven in 1666 jaar) was de magister van de groepering beeltenis. Was In staat, pridavaya portretteerden diverse pozy, naar en complot - zhiznennost en vermaak, Khals bijzondere stijl maakte: Wordt gemaakt indruk welk het persoon ving in de motie of, op welke wijze camera-man, stopgezete mgnovene en vykhvatil iemands vluchteling gebaar op. Het is overigens, leven dit portretista staat bewijsmateriaal omstreeks de changeability van het succes door en beroemdheid tussen Nederlandse kunstenaaren - de recente jaren van het leven Khals voerde in het asiel voor bedelaars uit.


Rembrandt

Rembrandt Kharmens Van Rijn (1606 - 69) menig wordt hoe de grotste Europese kunstenaar van alle tijdperken erkennen, maar professioneel leven het, net zo op Khalsa, was ketting van vzletov en drop. Tot toe fourty jaren oud alles erin was cloudless. Zoon melnika van Leidena - seconde met betrekking tot de waarde van de stad van togdashnikh Netherlands - perebralsya naar De amsterdam en ging van het succes naar het succes prachtige, alle ineens erkennene klassikale beeltenis 'De les van de anatomie op de arts Tiulpa" op de leeftijd van ontwikkeld als klein als 26 jaren oud. Op de kunstschilder door rivier polilis ordes voor historisch canvas en krupnorazmernye beeltenissen, en huwelijkse staat op meisje van rijk gezin joeg het erfenis aan. Kunstenaar pereezzhaet in groot huis op Breestrat, waarbinnen 1642 jaar op de kam van financieel succes schrijft de de meeste gewetene klassikale beeltenis "Avond dozor", op deze schilderstuk stedelijk druzhinniki worden niet chinno seating in vier muren, en gaily vyvalivshimisya op verkwikkende straat geportretteerd. Meer dan die, kunstenaar porval met de traditie van ravnovelikogo afbeelding alle poziruiushchikh, dan, naskolko gewetene, niemand affronteerde niet – klanten of raskoshelivalis afhankelijk van die, waar en in wat taxeren hen portretteerden, of maar meteen begrepen die slaan op de schilderstuk, koei suzhdeno om meesterwerk te worden.


Monetaire moeilijkheden

In gelijk jaar gestorvene vrouw Rembrandta Saskiya. Is akkoord gaan naar zijn erflating, kunstenaar geen recht hebben naar de baas zijn hoofdstad, geld werden oudere zoon Titusu met betrekking tot de verrichting door hem van volwassene leeftijd bewogen tot. Zodanig zorg sostavitelnitsy volksoverleveringen bekent omstreeks verkwistende tratakh Rembrandta ontstellend van sograzhdan vykrikivaniem ontstellende hoge kosten van de veilingen raritetov en antikvariata.

Niettegenstaande enkel vermindering van de populariteit Rembrandta, hij heeft altijd aanzienlijke klanten verbleven, van zodat zo gezwind tayanie het hoofdsteden kunnen worden door namelijk buitensporige vertering uitgelegd. Het is tevens, met betrekking tot getuigenissen sovremennikov, Rembrandt halsstarrig gedroeg als naar-de, bijvoorbeeld, schreef niet gebruikt door het vereiste bijbelse complotten. Het is uiteindelijk, in 1656 jaar het draaide zich bankroetier, groot huis werd voor de schulden verkocht, naar en kunstenaar werd pereekhat in snyatuiu appartement op okolitse Amsterdam gedragen, waarin leven was noticeably goedkoper.

Terzijde van de kunstenaar waren het zoon Titus en molodenkaya sluzhanka Khendrike Stoffels die leefde met Rembrandtom na de dood van vrouw en bracht naar hem dochter teweeg. Ambtshalve Titus en Khendrike werden door de werkgevers Rembrandta - gelijkaardige wettelijke hebbelijkheid bedoeld beduid die tvoreniya magisters behoren door hem en kunan niet zij izyaty het door schuldeisers. Dit feit spreekt ten gunste van wat gezin leefde friendlily en dat Rembrandtu, als vroeg als vandaan buiten niet bogachu, werden van de handelswaar ukhod en voorwaarde voor de creatie bevoorraden. De superieure verrichtingen van de belated tijdvak ervan kunst staan zodanig bol menselijke gevoelen werken, hoe "Iakov zegening synov Iosifa", "Joodse jonggehuwde" en "Gevend van verkwistende zoon". Niettegenstaande financiele moeilijkheden, Rembrandt kon voldaan in nieuw obitalishche leven, als zal niet twee persoonlijke tragedien, omrachivshie de recente jaren van het leven van de magister. Trouwe Khendrike gestorven in 1663 jaar, en Titus - in 1669, eerstdaags na wat, leix meerdere maanden na, gingen zelve Rembrandt, oud, ziek en vermoeid rakend van het leven heen.


Het leven weergave

Rembrandt aardde niet enkel in het schilderstuk en schilderstuk maar ook in graviurnoi de technologie van de duister-en-wit aquafortis. Anders dan de meest van de Nederlandse kunstenaaren van het tijdvak, het altijd onbeheerd specialization in de zhanre of op een complot en grote menigte schreef van de enkeling en groepering beeltenissen uit, van de zelfportretten, bijbels, mifologicheskikh en historisch poloten, en in recente jaren leven, wanneer het leefde poblizhe naar de dorp, - enkel boel van de landschappen. Het is begeleidende, Rembrandt allereerst zhivopisal persoon - thema's op welke wijze dingen in hun eigen het geinteresseerd ongewoon. Op de beginnende creatieve weg tal van het werkt eigentijds historische schilderstuken volbracht in De italiaan manier, met de accuraate contrasten van ontsteken en dodenrijk (zogenaamd kiaroskuro) in behalf van de creatie van dramatische uitwerking. Met de tijdperk kunstenaar steeds meer richt zich om niet stolko de handelingen van persoon over te boeken, hoeveel ervan voelend en pomysly, zelfs eenvoudigst leven scenes vullen muted, maar door niet bogus emotionele voltage. Rembrandtovy bijbelse patriarkhi en de heldinnen van de mythen evenmin in de koei afmeting zijn niet idealized - deze gebruikelijke mannen van en vrouw, - of buren-joden, waarmee kunstenaar was vriendelijk, of sterk lichaam en animo gollandtsy. Kunstenaar opnieuw en opnieuw schrijft een en gelijke mensen - Saskiiu, Khendrike, Titusa, slovno halsstarrig vyiskivaya hun getrouwe wezenheid. Maar meestal kunstenaar schrijft zelve ons uit.


Zelfportretten

Hoe dit noch verrassende, tot toe onze tijdperk werd elk meer van 90 zelfportretten Rembrandta weerhouden. Evenmin elkaar kunstenaar van dat porie niet sotvoril niets van de aard - is mogelijk, daarvandaan die op het schilderstuk trof hoe op de handigheid aan, juiste om klanten zich te vergenoegen en om verdiensten umeltsu te brengen, en op de zelfportretten van het vereiste bestonden niet, hoe was niet in dat porie van en eigentijds belangstelling naar persoon en de beschikking van de kunstenaar op welke wijze bedenker. Met betrekking tot wezenheid, Rembrandt de tijdperk overvleugelde, aanhoudend studerende zelve ons en portretterend die in paradnom bord die in het thuis tryape die pyshushchim door de gezondheid die niet machtig. Kunstenaar probeerde niet priukrasit prostetskie, zelfs grubovatye de eigenschappen van de persoon of om de onverbiddelijke invloed van de tijdperk en afgebeuld te verhullen: Het zelfportretten vorm in de louter in de kin zhivopisanie leven, zij, zoals het overblijfsel van de schilderstuken van de kunstenaar, merken niet enkel uitwendige vooruitzicht weerkaatste maar ook het zielenroersel, de toestand van het geest.

Groot voor Nederlandse kunst tijdvak bijtijds alles behalve helemaal samenviel met jaren leeft Rembrandta (1606 - 69), maar ook losse minderjarige sovremennikam grote amsterdamtsa was ugotovano plaats in de gedragse beta's van lettere. Piter de Khokh (1629 - 84) en Yan Vermeer (1632 - 75) werkte in kleine dorp Delfte studerende de wedstrijd van ontsteken binnenshuis, zij preobrazili discreet Nederlands interery in stralende rust en charme van zhanrovye scene. Vermeer, nyne elk meer gecelebreerd van dvoikh, leefde en gestorven onmerkbaar, van momenteel geweten leix vier dozijn het werken. Op de meeste deftige schilderstuken Vermeera worden vrouwen achter het huiswerk of voor muzitsirovaniem in verzadigd door hel kamers geportretteerd. De bevredigde opname van de afbeeldingen, ontsteken toonen en de delusive eenvoud van het complot impart naar de werken van de kunstschilder redkostnuiu slimheid en poetichnost.


Peizazhnaya schilderstuk

Meindert Khobbema (1638 -1709) en Yakob Van Reisdal (ok. 1628- 82) waren de meeste bijzondere gedeputeerdeen van Nederlands landschap. Tot toe schreven hen prikhoda in de kunst de meest van de kunstenaaren gebleven door de aanhang van intens diepgewortelde nationale tradities en pacific agrestic types met poselyanami, door koeienen en melnitsami.

Khobbema in het algemeen namelijk zodanig traditie continueerde, maar het vriend en docent Reisdal werd op nieuw steziu. Erop polotnakh natuur predstaet hoe niet door naar het eind demissionaire persoon, voorname lucht ontzettend zijn frowned door de bewolking, en overheen land geheimzinnig zweeft ergens toe onbegrijpelijk. Romantische houding Reisdalya naar de natuur geantedateerd (en inspireerde) de navolgende generaties van de kunstenaaren, Holland alsmede achter zijn beperkingen - kunstenaaren, nachavshikh om door de honderd en elk meere jaren oud na het het konchiny te ontwikkelen.

Op de beeindiging XVII eeuw vers in Nederlandse schildere kunst werd kleiner, hoewel in Netherlands als daarvoor waren goede kunstenaaren volgend naar gevonden een vast materiaal nationale tradities positioneren. Deze traditie en schilderachtig heritage Nederlandse magisters beinvloeden op de geschiedenis van de kunst van westelijke wereld op de heel. Het bewustzijn van de knapheid alledaags en postizhenie wat kunst kan worden op de basis obydennogo gemaakt, in alle navolgende tijdperken neprestanno verrijkte west cultuur.