Domme filmkunst


Na de vinding van "rennende schilderstuk'en kunst filmkunst snel de hoofdregels veroverde. Zelfs in "domme" variant het naar het buitenland de wereld zamelde complete visuele hallen, prinosya de kinozvezdam wereld beroemdheid in.

Eigenlijk noch schilderstuken in de filmkunst worden niet verhuisd. Elk film bestaaatt uit de 1000 van "onroerende" vensterramen welk met onveranderde snelheid twincle voor de ogen van de beschouwer. Iedere afbeelding wordt in de hersenen anders elk moment waarna, op welke wijze het eigenlijk ischezlo achtergehouden. En als naar hem op de wijziging totchas komt ander, leix chutochku veranderd die prosvet tussen hen vertoeft niet vernomen, en alle vensterramen samenvoeging in gemeenschappelijke doorlopende motie. In XIX eeuw op de grondbeginsel van deze "traagheid van visueel waarnemingsvermogen" werd de menigte van de speelballen gemaakt, maar naar applicate het naar de creatie van de film het was waar meer moeilijk. Eerst foto's schenen anders in 1830 jaren, echter film werd mogelijk leix met de verschijning camera's, bekwaam om motie in de vorm smenyaiushchikhsya met de permanente snelheid van de vensterramen, en apparaten, proetsiruiushchego snyatye vensterramen op de scherm met gelijke permanente snelheid af te doen.

Na de dozijnen de jaren oud van de volmaaktheden in de laboratoria van onderkenden Amerikaanse uitvinder Tomasa Alvy Edisona werd semochnaya camera en speciaal prosmotrovoe apparaat heling titel kinetografa gemaakt.


Geboorte filmkunst

In kinetografe die werd voor het eerst in New York (geexposeerd1894), naar de beschouwer was bedragen treffen in de gering okulyar aan. Door jaar latere twee frantsuza, bratia Ogiust en Lui Liumer, presenteerde publike de sinematograf lenend benoemen het nieuwe type van kunst. Gemaakte duidelijk bratiami Liumer de "levende" foto's van alledaagse evenementen letterlijk verwikten het eerst publiek. Anders paar jaar filmkunst voor vele bleef dikovinkoi welk merkte op de markten en in miuzik-hallen.

Ongeveer met 1900 g. Kinematografisty staal te begrijpen dat filmkunst bedraagt niet documentaire fixirovaniiu evenementen en brede uitgebreidheid openstelt voor de kunst latend om beschouwer volledige geschiedenissen te vertellen. Pervoprokhodtsem in deze materie was frantsuz Zhorzh Meles, wiens deftige film "Tournee op De maan" (1902) kondigde bogateishii de potentieel van de film-camera in de creatie van diverse hebbelijkheden en spetseffektov aan. In de ontwikkeling kinorealizma niet minder betekenis behoort de film 'van Ruim ograblenie traing (1903) Edvina With. Portera, waar voor de vergroting van de voltage voor het eerst was applicated "breedtegraad bemantelend" - poperemennyi merken twee komend in eenmalig van de evenementen.

Naar 1910 g. In Europa naar en Amerika fungeren als vroeg als 1000 kinoteatrov. Maar als te -presenteren grootzakelijkere filmkunst werd na 1912 g., Wanneer troffen hel eerst artistieke films aan. Dlivshiesya aardig uur en elk meer (voor voormalige 15-16 minuten), zij uitgebreidheid stelden voor elk meere masshtabnykh formuleringen open. Door pioniert in zodanig filmkunst van de staal italiantsy makend in 1912 g. Film "Kamo gryadeshi".


Devid Uork Griffit

Films 'De geboorte van de natie" (1915) en "Neterpimost" (1916), niet willigen Italiaans epicheskim thrillers in zrelishchnosti in, vandaan buiten hen excelleerden met betrekking tot artistieke verdisstes. Hun filmster werd voorop beschermgeest kinematografa amerikanets D. erkennen U. Griffit.

Vervaardiging ingewikkelde schilderstuken op serieuze thema's, Griffit met aller tijdene handigheid toegepaste breedtegraad bemantelend, een scene deed door meerdere camera's van verschillende punten af en vrijelijk camera verplaatste na de handeling. Films Griffita van hen neobychainym door de invloed op de beschouwer manifesteerden dat filmkunst - dit moguchaya politieke en morele macht, bekwame om ingewikkelde maatschappelijke problematiek zich te bemoeien. Het is zo, in de natie" 'De geboorte werden rasistskie de uitzichten van de filmster gemanifesteerd die accuraate tegenstellingen veroorzaakten in de samenleving en wordende de aanleiding van het verbod van deze film in meerdere toestanden USA.

Door dat tijdperk Amerikaanse kinoindustriya als vroeg als onbeheerde Oostkust en perebiralas in Hollywood, toestand Californie, waarin klimaat gelaten het hele jaar om onderzoeken zonder ruimer (op eerst) van de vertering zich te gedragen. Eerlang ascendant posities in kinobiznese veroverde niet hoeveel ruime studii, onder andere "Iuniversal pikchers" en "Uorner brazers". Eerst wereldoorlog verlamde Europees kinoindustriiu naar Hollywood kans om fort voorwaarts geschonken en zavoevat beschouwer alles behalve alle overheen de wereld te breken.

Alle films dan waren "dom", omdat waren alsnog van efficiente methode om op de film van repliki acteurs met hun handelingen te combineren. Op de scherm schenen expository onderschriften, en zittingsperiode algemeen ging naar de begeleiding pianista (tapera).


Prikhod akoestische filmkunst

Niettegenstaande alle rijkdom van visuele toelatingen, domme filmkunst bleef ook nepovorotlivym in de ontwikkeling van het complot en versimpeld in het karakteristiek van personages. Daarvandaan alles behalve rechter na de uitgang van filmen "Zanger jaza" (1927) met sinkhronizirovannoi muziek en dialogen kwamen het eind van het tijdvak "Groot dom". Begon eeuw akoestische filmkunst.