Volfgang Amadei Motsart


Motsart een van de grootst in de wereld componisten. Het werd in 1756 jaar bevallen van, raakte bekend op welke wijze musicus als vroeg als 7 jaren oud otrodu en gestorven ook in zeer vroege leeftijd - 35 jaren oud, - groot en diversified heritage toegelaten.

Volfgang Amadei Motsart (1756 - 91) werd in Oostenrijker stad Salzburg, in predgoriakh De Alpen bevallen van. Erover vader Leopolde Motsarte, is blijje gekante musicus, dikwijls otzyvalis hoe omstreeks verstalen persoon afpakte voor elk mogelijkheid om in op de fantastische schenkingen van de zoon te incasseren. Het is begeleidend, van de brieven Volfganga om uitstekend te bevaderen die het totaliter voelde vaderlijke zorg en liefkozing, en vroeg vzlet op de apices van beroemdheid liep niet naar hem evenmin tyagostei op. Poroiu zelve Volfgang gedroeg tot toe arrogantie is trots op en halsstarrig, maar erin brieven skvozit de geest van persoon cultureel en onderlegd.


Vroeg succes Motsarta

Muzikale loopbaan Motsarta begon, evenmin behoorlijk wat evenmin weinig, op de leeftijd van 7 jaren oud, wanneer het vader bijgaand aanzienlijk direct toegankelijk in organisatie Europese turne mirakel-jongen. Stranstvuya en komst voorwaarts, Volfgang vernomen van veel verschillende muziek en was presenteerde naar de gekante werkers van de cultuur, met De i.- K. Bakha, zoon grote Ioganna-sebastiana Bakha. Het is nadien, wanneer Motsart erop ging van jeugdige leeftijd uit, het verschijning op de scene niet bekoorde menigtes pochitatelei als de concerten van kinder porie, laatste gastrol Motsarta in Parijs (in 20 jaren oud) van het succes hebben niet. Aanvullende problematiek scheen daardoor Motsarta conflicteren met aartsbisschop Zaltsburgskim, het door belangrijkste klant en werkgever. Motsart nieuwe mogelijkheden zoekte, maar winnen niet van geschikte invitaties. Eerlang gestorven het moeder, Luiza bijbehorend het in turne. Op deze loopbaan van kind prodigy werd beeindigd, was de formatie begon van mondige componist.


De jaren van de rijpheid

Hoewel Motsart als vroeg als in jonge jaren schreef op de verrassing tal van opera's, van de symfonieen, van instrumentaale concerten en kamernykh werken, alle het meesterwerken, naar prinesshie componist nemerknushchuiu beroemdheid, werden na ongelukkige reis in Parijs gemaakt. In 1779 jaar werd eerst uitvoering het wonderbare kontsertnoi symfonie voor de viool, van altzanger en orkest ingehouden. Alle ineens orde volgt voor de opera seria (serieuze opera) van pridvornogo toneel in De muenchen. Zo scheen "Idomenei" (1781) op het boek van de kloosteroverste Veresko. Nieuwigheid, waarmee benaderde Motsart naar de tradities van opernogo kunst, apporteerde ernaar muziek echte erkenning.

Succes verwekkene begeerte om naar nieuw apices te gaan en op gelijke tijdperk scherpte verbittering Motsarta van het werk in Salzburg, naar waarin het talent als vroeg als werd strak. Na stormachtige ruzie krijgen met aartsbisschop Motsart werd ontzetten. Componist zadalsya door het doel pokorit hoofdstad togdashnei imperium Gabsburgov - Vien.

Motsart was niet eerst componist die besliste om op volnye brood door te berekenen, hoewel om een bedragen voor te tleven, zonder permanente traktement, was hard - alle de meer die door dat tijdperk componist obzavelsya vrouw en kinderen. Motsart en pevitsa Konstantsiya Veber povenchalis in 1782 jaar, naar Yowling misnoegen van de vader van componist. Niettegenstaande de permanente en talloze problematiek (van ine het algemeen financiele beschikking), Motsart de grote menigte schreef van uitstekende muziek uit. De eerst opera van venskogo tijdvak - "Kaping van seralya" - alle ineens geapporteerd naar componist groot succes.


Vier opernykh meesterwerk

Muziek Motsarta verschilde door de uitbundigheid en blistatelno ottochennym stijl welk spolna werden erin opera buffa (naar komische opera) "Marriage Figaro" gemanifesteerd. Na het succes "Figaro" gedragene orde anders op een opera, op sei tijdperk - van Pragi, zo in 1787 jaar schijnt "Don Joa" - opera ine het algemeen komiek, maar met de toerbeurt van dramatische episodes, macht welk geen egaal hebben in de muziek van dat porie.

In 1790 jaar werd de formulering van andere grote opera ingehouden, "zo alle vrouwen" gedragen, op meerdere tsinichnyi en tot toe incredibility zakruchennyi complot omstreeks de vrouwtje astuteness. Daarvoor, in 1791 jaar, aanliep "Magie fluit" achter, opera op Duits taal in balladnykh tradities zingshpilya, epicheskoi gelijkenissen op het thema van vechten aard en kwaad.

Voorkwamen die kwesties van componist begonnen om te helen, maar Motsart plotseling sterft, - met betrekking tot alle waarschijnlijkheid, van pochechnoi infectie. Is akkoord gaan naar wijd verbreide volksoverlevering, Motsart namelijk op het moment schreef Rekviem (messu met betrekking tot usopshim uit, geaccepteerd in katholiek tserkovnoi traditie) en was vily vergiftigd de rivaal op muzikale nive, componist Saleri, van maar feiten, affirmant deze gissingen, niet.