Volksoverleveringen filmkunst


"Het goud eeuw" van Hollywood - 1930-40 hem gg. - Beklijfde totdat, poosje het gehoorzaal niet tv veroverde. Namelijk op dit tijdvak werd de menigte van de films flatteus klassikoi kinematografa bevallen van, en de velen sterren van de scherm bereikten wereld beroemdheid.

Domme filmkunst zavorazhivalo miljoenen mensen, de echter groot succes 'van Zanger jaza" (1927) overtuigden gollivudskikh producenten welk toekomst voor "sprekende" filmkunst. Akoestische toerusting lag op alle de ruimst kinostudiyakh vast, en nieuw tijdperk begon.

Vele acteurs kunnen niet te adapteren zich te vers conditioneert. Voor de wedstrijd in akoestische film werd niet alleen deskundigheid om stsenicheskoi toespraak door genodigd hebben maar ook de nieuwe stijl van akterskogo handigheid na te houden erop. Enkel filmsters, bijvoorbeeld, Charli Chaplin, continueerde om los te branden, met betrekking tot wezenheid, alle gelijke "domme" films, leix voegende enkel akoestische eerste beginselen, maar eigentijds akoestische films accorded zo veel elk meere sterke invloed welk te weer stellen zich te tegen zwenken het was het is onmogelijk.


Miuzikl

Klank door natuurlijke afbeelding beinvloedde op alle types kinoproduktsii. Voortaan werd muziek de film integrerend onderdeel. Miuzikl vooral lichtend manifesteerden ons hoe zhanr in de schilderstuk 'van De jonkvrouw" (1934) en andere formuleringen Basbi Berkeley, waar waren gebruikte volledige composities met de deelname kordebaleta welk alsmaar werd geherstructureerd makend "uitwerking kaleidoskopa". Miuzikly gebruikte ruime populariteit en in dramatische formuleringen, maar in de filmkunst, door middel van de eigenaardig hangen van de camera of ruim plan, hen het is mogelijk was om te maken vooral interessant. Enkel schilderstuken van het midden van de eeuw met het succes gebruikte deze toelatingen: Het is zo, bijvoorbeeld, in de films met de deelname Freda Astera dans werd helemaal gemerkt als naar-nieuwe.

Hollywood werd om componisten uit te nodigen en in enkel kin werden pokrovitelem de muziek van XX eeuw. Componisten-pioniert, hoe, bijvoorbeeld, Arnold Shenberg, verdiende bedragen van kinostudii (hoewel wat zij schreven, altijd was niet gebruikte - de creatie van de muziek naar de film was het "exacte" type van kunst welk vandaan buiten altijd bezetene componist! niet).


Komedie en eskapizm

Is mogelijke, muziek bleek de meeste aspect filmkunst bemachtigend van geldend van nieuwe technologie, niettemin met de verschijning mogelijkheden om van de scherm van het woord rastsvela en de nieuwe vorm van de komedie te slaken. Kunstenaaren colloquial zhanra meer op de schertsen uitgerekend, veeleer dan op de bar burlesque, om te hilariteit veroorzaken in de gehoorzalen, nu konden de kunst op de scherm verplaatsen. Nieuwe zhanr - kinokomediya - geomvate en de anekdotes van Bean Khoupa, en de doordringend humor van rechercheur films met de deelname Uiliama Pauella en Pacific Loi. In de films bratev Marx de wedstrijd van de woorden behoord op eerste beginselen khokhmy voor de creatie van de dampkring van algemene vrolijke regeringloosheid.

Bestonden en "bizare" komedies, bij wie overheen ook nog serieuze mensen oderzhivali top etherisch, afwezige-uitgemaakte personen. Maar niet alleen komedie bemachtigde van de toespraak verschijning in de filmkunst. De problematiek van lichnostnogo keuze bezet de plaats in kinodramakh geleidde door vrouwelijke gehoorzaal, bij wie werden zodanig sterren, hoe Betti Devis afgedaan.

In 1930 jaren gollivudskie films praktisch geen problematiek beroerden van Groot doldrums prefererend eskapizm, t. Door hem. Ukhod van de realiteit. Pozhalui, leix films omstreeks de gangsters behoorden in echt leven. Hun protagonist - Edvard J. Robinson in "Small Caesar" (1930) en James Keshi in 'De vijand van de natie" (1931) - zelfs veroorzaakte op de beschouwer enkel simpatiiu, omdat inevitably ontpopte zich at de eind blafen van de film aan.

Zodanig kinozhanry, hoe vestern of de film van de zielsangsten, zonder de moeilijkheid geadapteerd naar de doortimmerde verschijning in de filmkunst, zijndee verschuldigd waartegen erin geschenene mogelijkheid om elk meere arresterende dampkring en elk meere interessante afbeeldingen te maken. Zodanig filmsters, hoe Jon Ford en Govard Khoux, en zodanig sterren, hoe van Jon Uein en Genri Fund, merkte die vestern ook kan als te-eigentijds de animo verplaatsen van het verleden en om persoonlijk en maatschappelijk conflict te ontbloten. Zijnend verschuldigd naar Hongaarse acteur Bele Lugoshi in de rollen pilaar naar Drakuly en engelsman Borisu Karloffu in de rollen van de klerehond Frankenshteina, de films van de zielsangsten zavoevali grote populariteit en genereerde menigte van podrazhatelei en voortzettingen.


Het systeem van stert

De better half van gollivudskikh films werd om kinozvezd gebouwd, in het nummer welk liepen Gary Kuper, Betti Devis, Klark Geibl, Greta Garbo, Ketrin Khepbern en Spencer Treisi binnen.

"Het systeem van ster'ren ruime betekenis had voor industrii welk zeer snel de enorme hoeveelheid verrichtte van de linten. Niettegenstaande een grote vele briljante werken, de meerderheid van gollivudskikh films waren zeer posredstvenny en voorspelbaar, en opgevolgd slechts ten koste van skilful propaganda en de charme van acteurs. Kinokonveier onbuigzaam werd gecontroleerd en was was aangewezen op samengesteld werk: Kostende osobnyakom beschermgeest-odinochka - bijvoorbeeld, Orson Uells, wiens "Citizen Keing (1941) is meesterwerk wereld kinematografa, - was eerlang moet de nieuwe regels van de wedstrijd accepteren.

Het is doorgaans, Hollywood ingewikkelde politieke en maatschappelijke problematiek ontdook, naar de kwesties van de sexuele houdingen van de plaats praktisch was niet wegens de onbuigzaam samotsenzury, en, hoe voorbij de overtuiging dit evenmin geleken, in laatste vensterramen aardig altijd overwon kwaad. Vele films knowingly waren maakten zeer "dobroporyadochnymi" en "Amerikaan" met betrekking tot animo, hoewel op timt Hollywood gebruikte vreemde filmsters van en acteurs, waarvan werd naar impart om de gemakkelijke klopjacht van de wreedheid genodigd hebben en verfijning geassocieerd met Europa te filmen. Duits actrice Marlen Ditrikh prachtig zodanig rollen speelde. Fransen acteur Sharl Buaie sniskal de beroemdheid van "held"-vrijster', en Zweedse actrice Greta Garbo, sensueel en baffling, werd een van de grotste volksoverleveringen van De Hollywood van alle tijdperken.


Nou voorbij Hollywood

Voorbij USA de better half van de films was leix de vorm van gemakkelijke vermaak, uitgerekend exclusief op nationale gehoorzaal. Door hem derven gemeenschappelijk naar alle mensheid prityagatelnosti en de professionalism van gollivudskikh schilderstuken. Zato enkel als om hoge-kwaliteit werken bezetene de nieuwigheid van de verschijning te -presenteren en de rijpheid van de wereld vooruitzicht welk zelden het is mogelijk was om in gollivudskikh films te vergaderen. In Frankrijk waren zodanig sterren, hoe Zhan Gaben, en zodanig grote filmsters, hoe Marcel Karne en, natuurlijk, Zhan Renuar, de wiens "Regels van de wedstrijd" (1939) nu komen in het dozijn beste films wereld kinematografa. Tussen Duits filmsters kunnen worden G. onderkennen V. Pabsta en Fritsa Langa die ontwikkelde ledenyashchii geest klassieker filmen "M" (in huiselijke hurende erbuit "Killer",1931).

IN De sovjet-unie akoestische filmkunst prizhilos niet maar meteen, en stalinskie repressii niet een loopbaan vernietigde. Niettemin grote maakte filmster domme filmkunst Sergei Eizenshtein nog het akoestische meesterwerk - schilderstuk "Ivan Terrible" (1942 - 46), en in de film "Childhood Bitter" Stamp Donskogo fantastisch wordt leven dorevoliutsionnoi Rusland gemerkt.

IN Groot-Brittannie groot succes had Alexandr Korda met de schilderstuk "Priveleven Genrikha VIII" (1932), niettemin pogingen om van kinoindustriiu internationale toonladder niet uvenchalis door het succes te ontwikkelen. Tot toe de emigratie in Hollywood grote Britse filmster Alfred Khichkok afdeed schilderstuk "Ledi verdwijnen (1938) en meerdere andere films. Zorgvuldig volbracht, van complete authorial voorstelling, van gespannene verwachting en visuele verrassingen, ervan werken, van "Zavorozhennogo" (1945) tot toe "Psikho" (I960), en later onderscheidde van alle ander.


Post-oorlog problematiek

Na het eind van Tweede wereldoorlog op Hollywood problematiek scheen. Nieuwe wet annuleerde exclusieve controle kinostudii overheen kinoteatrami de competitie rijweg opengesteld. Makkartizm - de politiek van de vervolging alle verdacht van de stropdassen met kommunistami - debared van Amerikaan kinematograf de menigte van begaafde personen. Maar grootst uron veroorzaakte tv de menigte van gezellige programma's gesuggereerd, aan te treffen welk het is mogelijk niet kwam van huis uit. Nu kinoteatram werd slag voor de beschouwer bedragen.

Een van uitwegen gevonden door Hollywood, werd vervaardiging van malobiujetnykh en bystrookupaemykh schilderstuken. In antwoorden naar de vereisten van de post-oorlog tijdperk enkel films beijverd voor maatschappelijke problematiek. Scheen de menigte van kriminalnykh toneelstukken, snyatykh in polutemnykh huisvestingen onderkennen door algemene sombere dampkring en peredavavshikh de sensatie van inner onderverdeling. Gekregen van Fransen kritieken titelen "film nuar" ("zwarte film"), dit zhanr, naar algemene verrassing, ontpopt tamelijk invloedrijk. Niettemin belangrijkste gollivudskoi de tactiek van de verovering van de gehoorzaal was de creatie van de schilderstuken van zodanig toonladder welk naar de tv was zal niet beneden de macht.


Blokbastery

Zijnend verschuldigd te verwerken "Istmankolor" kleur filmkunst praktisch raakte duister-en-witte los. In 1953 jaar de tijdperk begon van shirokoekrannogo opmaak, onderzoeken met het landschap en antoniem proektsiya (de onderzoek van acteurs op als vroeg als otsnyatom back-knarste) plaats willigden naar de natuurlijke wijze onderzoeken in, en belated schenen en binaural klinken. Daardoor werd volledige serie "blokbasterov" (met betrekking tot de titel van aviabomby ruime boring) - lang, van geachte aanzien, bevallen van als van "Tien behests" (1956) en "Lourens Arabian" (1962). In 1950 jaren zodanig erkennene sterren, hoe Keri Grant en James Stiuart, evermore joeg de positie aan. Schenen en nieuw, tussen hen - Marlon Brando, James Din en Merilin Monroe.


In het overblijfsel van de wereld

In het best waarneembaar verschijnsels Europese filmkunst demonstreerde diep khudozhestvennost en zwaartekracht. Niet macrobiotic Italiaanse school neorealizma (Rossellini, Viskonti, de Sika) grafische schilderstuken nam omstreeks de moeilijkheden van alledaags leven in de post-oorlog jaren, dikwijls benuttende amateuristische acteurs en onderzoeken in de echte plaatsen van de evenementen; 'De ontvoerders van de fiets'en" (1948) Vittorio de Sika - een van de meeste gewetene films van deze school. Op de zeer beginnende loopbaan Zweedse filmster Ingmar Bergman deed "Zevende rob" (af1956) en "Zemlyanichnuiu polyanu" (1957), na welk scheen en andere hekje, dikwijls pessimistichnye films, bij wie gingen vraag stellen over het leven besef in. Niettegenstaande politiek censurerend, in East Europe werden fantastisch afgedaan, hoewel, is mogelijk, en sombere werken, en Akira Kurosava in De japan en Satiyajit Rei in Indies annunciated naar de wereld omstreeks de geboorte kwalitatieve Aziaat kinematografa.