Sezann, Gogen en Sulphur


In Frankrijk rond de middelmaat van 1880 g. Impressionizm op stupil plaats naar elk meere specifieke artistieke aanwijzing. Hun producenten waren Gogen, Sezann en Sulphur.

Impressionizm was tegenstrijdige en neobychaino de invloedrijke school van Fransen schilderstuk. Op de wijziging van de vijandigheid van de kritieken kwam algemene erkenning. Is blij eerstdaags impressionizm werden gewoonlijk die een duw gaven de groepering van jonge kunstschilders naar de verloochening van de waardes van hen naar de vlierstruik sovremennikov en de krijgen van de eigene methodes van artistieke uitdrukking terug.

Drie leiders van nieuwe revolutie waren frantsuzy Pol Sezann, Zhorzh Sulphur en Pol Gogen. Nu vlieet, waartegen behoorden zij en gollandets Vinsent Van Gog, met betrekking tot verdisste gewaardeerd leix na de dood, naam postimpressionizmom. Dit veralgemeende en conventionele-sobiratelnyi term introduceerde in circulerende Engelse artistieke kritiek Rojer Frai (1866 -1934) als vroeg als waarna, hoe de kunst van de aanhang van nieuwe school was alle ten de plaats erkend tsenitelyami lettere.


Zhorzh Sulphur

Van alle provozvestnikov postimpressionizma dichterbij alle naar aanvankelijke doelen impressionizma verbleef Zhorzh Sulphur (1859 -91). Het allermeest geliefhad om te schrijven wat zo verkoos het voorgangers - parizhan genoten van zomer solnyshkom of vkushaiushchikh de vermaak van de avond recreatie, het alledaagse leven van de voorsteden, de landschappen van de noordkust van Frankrijk. Naar de zoon van rijke ouderpaar, Sulphur nooit was bedragen winnen op het leven, daarvandaan het kon volledig besteden naar ons eigen artistieke zoek. Om te de kunst beheersen van de overhandiging van de toonen, op de beginnende weg het consistent werkte in de technologie van de duister-en-witte schilderstuk en slechts volgend paste op kleur toe.

Sulphur benaderde kleur scientifically: Kunstenaar gepredikte de optische uitwerking van de verwardheid van de kleuren prefererende de vermenging van verschillende verven op de palet toepassing op het canvas van kleur zuiveren in de vorm van de menigte van de losse punten van niet verscheidene verven. De afmeting van kleurig punten zorgvuldig werden uitgerekend en werden veranderd vertrouwend de afmeting van de schilderstuk en optimale afstand van de beschouwer die trof niet de losse punten van verschillende kleuren, en complex levende, elk meere verzadigde kleuren aan. Deze technologie kreeg titel puantilizm (van het woord "punt"), en zijn door klassiek voorbeeld dient izvestneishee canvas "Voskresnaya wandelweg op het eiland Grand"-Жatt' (1884 -86).

De eigenschappen van de kleur, Sulphur toegespeelde de bestuderingen van de lijnen onderzocht. Het beschouwde die bepaalde lijnen betonnene gewaarwordingen overboeken: Aduncated oplopende lijn is een geluk teruggelopen onder - grust, en horizontale lijnen - kalme rust.


Pol Gogen

Anders dan kalme en metodichnogo Sulphur, Pol Gogen (1848 -1903), net als Van Gog, geloofd dat schilderstuk moet op de weerspiegeling inner perezhivanii zich richten, en als Nederlandse kunstenaar, thirsted om wereld naar beste te veranderen. Zoeken van elk meere perfecte en harmonische wereld op een evenwicht zaveli Gogena in afgelegene boorden, in absolute andere culturele omgeving. Het is zoals, traction Gogena naar de helderheid en ekzotike vormde kindertijd uitgevoerd in De peru. Het is begeleidend, op eerst het leven gevormd blij middelmatig: Aanwending in Fransen mercantile marinier, werken uitwisseling, huwelijkse staat, pyatero kinderen, goed huis in De parijs voorstad door...

Maar at een gloren, in 35 jaren oud, wanneer alle in het leven werd ingestellen en materies gingen op welke wijze het is onmogelijk better, op Gogena scheen houdend uvlechenie - schilderstuk. Eerlang het als vroeg als kon gezin, rasstalsya met voormalig leven en in 1886 g niet vormen. Perebralsya in de nederzetting van de kunstenaaren in Bretani, in de dorp Pont-aven. Het veroorzaakte primitief, maar plamennaya religioznost tamoshnikh inwoners. In de schilderstuk "Verschijning na tserkovnoi aanwending" het probeerde om onzichtbaare wereld van aard en zuure geur te verplaatsen. Er mee vaststelling porval met impressionisticheskim de stijl van het schilderstuk, onbeheerde prisushchei deze stijl van de technologie mazka en werd om verven op het canvas door de monding en razmashistymi plekken te leggen.

Liefheb Gogena naar primitieve kunst ingenomen het in stranstviya. In afgelegene landen het verlangde om elk meere natuurlijke wijze en correcte manier van leven te vinden. Laatste 12 jaren oud van het leven het voerde op De tahiti en Markizskikh eilanden, leix nu en dan navedyvayas in Parijs uit. De eilanden van het zuiden zeeen dienden voor de kunstenaar neissyakaemym door de bron van de inspiratie. Een van de bijvoeglijke bepaling ervan poloten taityanskogo tijdvak is toepassing molteken, van zastyvshikh composities, zoals, naveyannykh de kunst van Ancient Egypt.


Pol Sezann

Als Gogen thirsted om de zielenroersel van persoon, Pol Sezann (1839 - - te presenteren1906) richtte zich naar de afscheiding materiele wereld. Sezann werd in Exan - Provanse in rijk gezin bevallen van, op het begin 60 liet in Parijs, waarin kennis maakte met met de kunst impressionistov en met hun werken plenere door, beneden stelen lucht open. Sezann begonnen om de werken samen met kunstenaaren-impressionistami te belichten, maar zo en niet hun methode accepteerden: Het niet stolko tyagotel naar de overdracht van peremenchivykh de uitwerkingen van ontsteken, hoeveel "gebouwd naar vosled natuur" beschouwende dat kunstenaar moet, allereerst, razobratsya in de meetkunde opvallend. Vandaar en karakteristiek voor Sezanna mazok - afzonderlijk, vastberaden en dicht.

In 1886 g., Na de dood van vader latend aan zoon aanzienlijke toestand, Sezann terugkomsten in Vroeger, in rodovoe imenie. Door de bron van de inspiratie naar hem legt omringende natuur voor. Maar berg Sept.-viktuar kunstenaar schrijft elk meere 60 tijdperken! Sezann-consumerend ontwikkeld ieder thema timen, podvodya beneden de schilderende theoretische onderzoeken en vykladki, okazavshie nadien merkwaardige invloed op de nieuwe generaties van de kunstenaaren. Het is onder andere, afbeelding van Sezannom een en gelijke onderwerp beneden de verschillende hoeken van de zicht wezenlijk gebeinvloed op Pikasso, van Huwelijkse staat, Lezhe en andere kunstenaaren begonnen XX eeuwen.