Tekenfilms


Animatsiya - dit creatief zhanr kinematografa staand te bezielen onroerende schilderstuken en thema's.

Eens iemand voorgestelde te worden Uoltu Disneiu om De Los Angeles dorpsburgemeester. "Zachem naar me naar dorpsburgemeester, - zij het, - gevraagd als ik als vroeg als koning?" En het ook chargeerde niet, omdat Disneiu meer, dan naar welk-of andere, behoort de eerbewijs van de ontdekking animatsionnogo filmkunst. Het werd rodonachalnikom een van de meeste interessante en invloedrijke lopen in de cultuur van XX eeuw.

Nu animatsiya zo veel wordt naam Disneya verbonden aan die het is onmogelijk om zonder andere voor te stellen. Het is begeleidende, ze was blij populair lang voor de geboorte Disneya en zelfs tot toe vinding kinematografa. In de zelve primitieve vorm ze aspect hebben van kinder boek met de schilderstuken. Per de pagina werd schilderstuk geadapteerd, chut veranderd vergeleken met de voorgaand, en in de gezwind perelistyvanii scheen die personages verhuizing. In XIX eeuw deze optische uitwerking was gebruikt in diverse speelballen.

Moderne technologie shagnula vandaan buiten voorwaarts, maar belangrijkste grondbeginsel verbleef onveranderd. Animatsionnyi film weinig dan onderscheidt van antediluviaal boek met de schilderstuken. Het is begeleidend, modern animatsiya beperkt zich niet naar slechts schilderde films.


Animatsiya met behulp van camera

Met behulp van speciale semochnoi camera kan worden veroorzaakt om elk onderwerp - van plastilinovykh figurok tot toe gebruikelijk thuis dingen te verhuizen. Voorop in de geschiedenis tekenfilm "Circus Shaltaya"-kakelend deed Albert E. af Smit in 1898 g. Voor de schilderstuken het de speelballen nam van de dochter en netjes hen overzette van het vensterraam om makende de motie begoocheling in te lijsten. Op de grens van de eeuwen door popularizer multikov werd het compagnon James Stiuart Blackburn. Het film "Onderhoudende gezicht'en (1906) veselil publiek onderhoudende duister-en-wit stsenkami - bijvoorbeeld, heer in de cilinder vrijgemaakt in persoon naar de jonkvrouw de witte wolk van sigarnogo rook.


Kunst onmogelijk

Op voorop in risovannykh en kukolnykh films animatory richtte zich op traditionele realisme. Maar eerlang zij begrepen die animatsiya - deze kunst onmogelijk. Hier zwijnen kunnen vliegen, bergen - om, dinozavry - razgulivat met betrekking tot land zich te verroeren. Allene beperking was de verbeelding van de kunstenaar. In 1902 g. Frantsuz Zhorzh Meles deed film "Tournee op De maan" af. De vensterramen van de daling van de raket juist daarbinnen het menselijke oog van De maan deur stelde in het land van de meeste onwaarschijnlijke avonturen open.

In het tijdvak, wanneer gebruikelijk kinematograf hebben nog niet vybralsya van pelenok, animatsiya grote populariteit verkreeg. Echter dit was zeer arbeidsintensieve werkwijze. Als kunstenaar bedoelde om film in odinochku te maken, dan per de seconde naar hem was bedragen maken met betrekking tot 24 verschillende schilderstuk - 1440 schilderstuken in onbeduidend. Daarvandaan neudivitelno die eerst multiki waren zeer klein. Ongeveer in 1910 g. Toestand veranderd. De kunstenaaren van stalen om te werken als groeperingen en om schilderstuken op tselluloide - aard doorzichtig callisthenics te maken.

Tselluloidnaya technologie accuraat bekortte het werk volume. Voor die, om te alle scene schilderen voor ieder vensterraam af, animatory is ongedeeld pererisovyvali belangrijkste cijfers op de werkbladen tselluloida welk werden op de onroerende schilderstuk van de achtergrond gelegen. Op de tijdperken zelfs niet aangeraad was om alle cijfer af te schilderen. Wij willen zeggen, om te veroorzaken persoon moeten gaan, tamelijk was van pererisovat het voet.


Sprekend multiki

In 1927 g. Op de wijziging domme filmkunst kwam akoestisch, waar fonogramma sinkhronizirovalas met de handelingen van acteurs. Nakomeling animator Uolt Disnei totchas was vangst op de kans. In 1928 g. Het maakte tekenfilm "Parokhodik Villi", bij wie voor het eerst geschenene Mikki Maus vrij.

Na het het scheen andere lievelingen publiki - utenok Donald, Pluto en Gufi. Naar alle films was prisushcha bijzondere disneevskaya eigenschap is een strakke correlatie van de handeling met de muziek. De top deze stemming bereikt in de film 'Het concert van de orkest" (1935), waar Mikki skvoz orkaan dirizhiruet door de orkest executerend uvertiuru naar de opera "Vilgelm Tell". Met prikhodom Mikki Mausa begon "goud eeuw animatsii", dlivshiisya tot toe het midden 1950 jaren. Met betrekking tot traceert Disneya ging bratia Fleisher met de Popaem, altijd brandend shpinat bravym moryachkom met moguchimi bicepsen, en figuristoi shou-gerl Betti Bup met kinder goloskom. Voor hen cheredoi dvinulis zodanig lievelingen publiki, hoe Die en Jerri, Begunok en Koiot, Bags Banni, Mr Magu, Daffi Dak en menigte andere.

Alle deze starters groot onderscheidden van Mikki Mausa. In het hands van zodanig tierige animatorov, op welke wijze "Tex" Everi, C. Jons, U. Khanna en J. Barbera, zij shagnuli in neizvedannye en dikwijls gevaarlijk schonken naar. Anders dan romantische personages Disneya, nieuwe generatie ging de meeste onwaarschijnlijke testen onder. Hen in de koek gepreste parovye calenders, benarde ontploffingen hen converteerden in goloveshki, de zij van prolamyvalis skvoz muur latend in leggend de keurig siluet. Voor deze bedenkers niet deden kritiek aan, maar omdat hun helden kwamen brandkast van elk peredryagi uit, naar alle deze hartstochten het is onmogelijks was om in ernstig stand te houden.


Tegen de regels

Nu moet was om te schoren die animatsiya is in staat om polnometrazhnyi artistieke film te ontwikkelen. En deze alle gelijke Disnei deed.

Tot toe sikh van belangrijkste tekort wroet in de eiser van de tekenfilm was de tijdperk meewerken oorzaak. Disnei regelde te beslissen dit probleem vervaardiging op conveyer ingestellen. Naar verschillende afdelingen waren attorned verschillende opdrachten - van risovanie personages, van back-knarsten, de verdragend van de schilderstuken op tselluloid, de vermenging van de verven, van zalivka omlijningen en t. D. Anders rond de middelmaat van 30 jaren op Disneya meer 800 persoon arbeidde.

In 1937 g. Het hielp eerst polnometrazhnyi film 'van "Belosnezhka en zeven dwerg'en af. Deze lange geest-relaas met aanneembare helden en complot gebaseerd op echte mistroostigheden en radostyakh, bedroop van alle wereld rekordy kassovykh heffingen. Daarvoor volgde toerbeurt nieuwe wereld khitov – "Pinokkio" (1940), "Hersenschim" (1940) en "Dambo" (1941). Zij de beginneling steken van de stemming weerhoudene tot toe onze dagen. VrijMaakte het door bedrijf oskaronosnyi "King Lev" kwam 1994 g binnen. In het aantal van de meeste kassovykh gollivudskikh films.


Mensen en multiki

Wanneer werd geschoord die tekenfilms kunnen succesrijk concurreren met ludieke films, geblevene leix om beiden zhanra te paren. In 1964 g. Disnei deed film "Meri Poppins" af, waarbinnen risovannykh landschap radom met geverfde personages fungeerde levende acteurs. Naar 1988 g., Wanneer acteur Bean Khoskins, met betrekking tot wezenheid, bespeelde samen met risovannym compagnon in de film "Die subdtituted konijn Rojera?", De technologie van de onderzoeken van acteurs met "multyashkami" uitmuntendheid bereikte.

Beheersend nieuw expressief direct toegankelijk, animatory op gelijke tijdperk de methodes zoekte van de verlichting van het werk. Van 70 jaren van hun taak noticeably uprostilis zijnde verschuldigd naar de computertechnieken. Computers niet enkel werken meer precies mensen maar ook mogut om driedimensionaale rennende afbeeldingen in elk opheldering en beneden elk aspect te maken. Het is zo, in de film "Die subdtituted konijn Rojera?" Werd genodigd hebben om risovannye scenes met ludieke een of anders te combineren. Met het dit uitdraaien op uitzicht gold de zogenaamde methode van 'lettende straal". Computerprogramma's de bronnen identificeerden van ontsteken in iedere scene en stelden van osveshchennost iedere onderwerp vast. Toen computer automatisch zatenyal risovannye afbeeldingen osveshchennosti tot toe ludieke scenes.


Animatsiya in de propaganda

Animatsiya zo strak ukorenilas op de tv welk zijn alles behalve stopgezet om waar te nemen. Namelijk veroorzaakt ze ozhivat tafels, diagrammen en kaarten. Maar allermeeste zijn hersenschim waarde in de propaganda, waar sprekende dozen en plyashushchie tierigheden bekoren kinderen en volwassene.

Onze eeuw van computer verbinding en virtualnoi realiteit ontluikenen voor animatsiei nieuwe vooruitzichten. Zijn woeligheid, bereikbaarheid en de rijkdom van de verbeelding tayat nevidannye weleer mogelijkheid.